Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Succesvolle editie Happen en Trappen

WATERLAND - Op zondag 26 mei vond de derde editie van Happen & Trappen plaats. Een culinaire fietstocht, georganiseerd door Rotaryclub Monnickendam, waarbij dit jaar geld ingezameld werd voor Scoutinggroep Waterland. De organisatie blikt terug op een geweldig evenement met een mooie route, heerlijke gerechtjes en een fantastische opbrengst.

"Reacties derde editie Happen en Trappen erg positief"

De culinaire fietsroute door Waterland was circa 35 kilometer lang en ging van Bierderij Waterland via de
Monnickenmeer naar Broek in Waterland, Zunderdorp, Ransdorp, Holysloot, Uitdam en Zuiderwoude. Er werd
tussen 11.00 en 12.30 uur gestart bij Bierderij Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. Hier begon men met koffie, waarbij Scoutinggroep Waterland een lekker koekje uitdeelde. Vervolgens gingen de deelnemers op weg naar de volgende 5 stops op de route, om tot slot weer te eindigen bij de Bierderij.

Positieve reacties

Jan van Unnik, jaarvoorzitter Rotaryclub Monnickendam: "In totaal deden er dit jaar 110 deelnemers mee en de reacties waren erg positief. Er was dit jaar meer wind dan vorig jaar, des te prettiger was het dat er in totaal 5 stops onderweg waren, waar de deelnemers even op adem konden komen. Bij elke stop werd een heerlijk gerechtje geserveerd. Van deelnemers vernamen we dat de gerechtjes elk jaar wel luxer lijken te worden. Een groter compliment kunnen onze koks niet krijgen! Ook kregen we veel enthousiaste reacties op de route. Elk jaar zet onze fietsgroep weer een nieuwe route uit, om steeds een ander stukje van ons prachtige Waterland te laten zien. Het is fijn te vernemen dat ook dat gewaardeerd wordt door de deelnemers."

Scoutinggroep Waterland

Na afloop van het evenement werd aan Scoutinggroep Waterland, het goede doel van dit jaar, een cheque overhandigd van €2.500.

Cheque voor Scoutinggroep €2.500.

Deze bijdrage is zeer welkom om hun clubgebouw van het nodige onderhoud te
kunnen voorzien.

"Veel dank gaat uit naar sponsoren"

Jan van Unnik: 'We zijn veel dank verschuldigd aan onze sponsoren, waaronder de hoofdsponsors van dit jaar Boon Bouwadvies en Sunforce, maar ook bedanken we de eigenaren van de locaties op de route, die deze geheel vrijwillig aan ons beschikbaar hebben gesteld.

Vrijwilligers

Tot slot kon het evenement geen succes worden zonder de vele vrijwilligers én natuurlijk de 110 deelnemers.

Vierde editie

We gaan volgend jaar voor een vierde editie!'