Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

Zang Edam in Nicolaaskerk Edam

EDAM - Onder leiding van dirigent Benjamin Bakker presenteert Zang Edam u een klassiek concert op vrijdagavond 7 juni om 20.00 uur in de Nicolaaskerk, Voorhaven 124 in Edam.

In een uur tijd worden er gevarieerde vormen van klassieke muziek gespeeld. Er is een koor met solisten, een koor met orgel, een a capella koor en tevens kan men luisteren naar een sopraansolo en een instrumentaal intermezzo.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart ook ophalen aan de Mis in G van Franz Schubert.
Deze prachtige mis is het hoogtepunt van dit zomerconcert. Schubert componeerde deze mis in 1815 en musicologen roemen het 'tere karakter' ervan. Het is bij uitstek een werk dat goed tot zijn recht komt in de Nicolaaskerk.

Van Felix Mendelssohn Bartholdy en Josef Gabriel Rheinberger hoort u een paar kortere koorwerken, waarvan twee a capella.

Terwijl Schubert tot de klassieke (eerste) Weense school gerekend wordt, zijn Mendelssohn en Rheinberger typische representanten van de romantiek.

Voor de prijs van € 10,- heeft u een heerlijke invulling van een vroege zomeravond.

En heeft u zelf zin in zingen, laat u dan inspireren door dit concert van Zang Edam.
Voor het jaarconcert op 2 november met onder andere het Requiem van Mozart zijn niet alleen nieuwe leden, maar ook projectleden van harte welkom. De eerste repetities zijn al begonnen!

Kijk voor meer informatie op de website www.zangedam.nl.