Afbeelding
(Foto: Aangeleverd )

Koken voor de buren in De Groote Molen

OOSTHUIZEN - Altijd al belangstelling gehad voor de Afrikaanse en Arabische keuken? 14 juni zal vanaf 18.00 uur in de MFA 'De Groote Molen' van Oosthuizen een feestelijke en exotische maaltijd geserveerd worden. Alle inwoners van Oosthuizen en omgeving kunnen daar aanschuiven. Bovendien kunt u er kennismaken met de ongeveer 12 vrouwen van niet-westerse afkomst, die voor u zullen koken. Elk van hen maakt een paar gerechten uit eigen land van herkomst: Somalië, Eritrea, Ivoorkust, Marokko, Guinee en Syrië.

Exotische maaltijden in MFA de Groote Molen

De keuken van deze landen is rijk aan geuren, kleuren en smaak. De ingrediënten beslaan een ruim spectrum. Sommige zijn voor westerlingen niet zo bekend maar blijken bij de meesten heel goed in de smaak te vallen en worden soms zelfs als delicatesse beoordeeld.

Groots feestmaal

Alle garantie dus dat de dames er een groots feestmaal van zullen maken. Ze hebben een vluchtelingenstatus en wonen in Oosthuizen, met hun gezin of als alleenstaande moeder met een aantal kinderen.

Allemaal willen ze graag de deur eens uit om met elkaar iets te doen en vooral om met Nederlanders kennis te maken.

Voor deze vrouwen organiseert de Protestantse Kerk in de Zeevang elke maand een koffieochtend, steeds op een andere locatie en bij een andere gastvrouw.

Koffieochtenden

Deze ochtenden worden door vier Nederlandse vrouwen begeleid en twee vrouwen zijn dan op school om op de kleine (niet schoolgaande) kinderen te passen.

De koffieochtenden zijn zowel voor de vluchtelingendames als de begeleidsters nuttig, leerzaam, maar vooral ook gewoon heel erg gezellig.

Kennismaken met gastvrouwen

Tijdens één van deze ochtenden ontstond het idee om het eens wat groter aan te pakken en de rollen om te draaien: nu willen de dames zelf gastvrouw zijn en ook de andere inwoners van Oosthuizen (en omgeving) de gelegenheid geven met hen kennis te maken, met hun cultuur en te genieten van hun heerlijke kookkunsten.

Onder het motto 'Kook voor je buren' organiseren ze daarom deze avond waar niet alleen zij, maar ook hun Nederlandse begeleidsters u de lekkerste gerechten zullen voorzetten. Lijkt het u leuk om mee te eten? De kosten zijn € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee eten.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.kookvoorjeburen.nl. Aanmelden is verplicht. Dat kan via het inschrijfformulier op deze site of door te bellen naar 06-41749270.