Afbeelding
(Foto: Aangeleverd )

Grofvuil naar Purmerend

MONNICKENDAM - Per 1 augustus 2019 sluit de milieustraat Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. Bewoners van Waterland kunnen vanaf die datum hun grofvuil brengen naar de Milieustraat Purmerend aan de Van IJsendijkstraat 186, Purmerend.

De verhuizingen van de gemeentewerf en milieustraat zijn noodzakelijk omdat de huidige locatie vrijgemaakt moet worden voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Galgeriet. Het Galgeriet wordt herontwikkeld tot woon, werk- en winkelgebied. Op de huidige locatie aan het Galgeriet zijn personeel, materieel en milieustraat gezamenlijk gevestigd. Dit gaat per 1 augustus gesplitst worden. De gemeentewerf -personeel en materieel- gaat verhuizen naar een nieuwbouwlocatie aan de Hoogedijk in Katwoude. Een nieuwe milieustraat -wegbrengen van grofvuil- is bij deze gemeentewerf op korte termijn niet mogelijk. Daarom is, voor voorlopig vijf jaar, gezocht naar een alternatief. Van alle onderzochte mogelijkheden biedt het uitbesteden van de milieustraat aan de gemeente Purmerend de meeste voordelen. De oplossing is financieel het meest gunstig en er zijn geen ingrijpende maatregelen of investeringen/vergunningen nodig.

Bekijk de openingstijden op www.waterland.nl/milieustraat. Na aanmelding kunnen bewoners hun grofvuil één keer per maand laten ophalen.