Elise Til, Nana Beetstra en Marjolein Stad.
Elise Til, Nana Beetstra en Marjolein Stad. (Foto: Rodi Media/SZ )

Lerares en pedagoge winnen boekje Mia Meeuw

REGIO – Orthopedagoge Marjolein Stad en lerares Elise Doelkahar-Till zijn de gelukkige winnaars van het boekje Mia Meeuw, geschreven en geïllustreerd door Nana Beetstra. Onlangs werd in Ons Streekblad een winactie uitgeschreven naar aanleiding van de uitreiking van de eerste exemplaren van het boekje Mia Meeuw. Het boekje gaat over een meeuw die graag in een boom wil zitten en spoort kinderen aan hun doelen na te jagen. Ter ere van de winactie las schrijfster Nana Beetstra een stukje voor op basisschool de Vier Windstreken in Amsterdam-Noord, de school waar Elise Doelkahar-Til lerares is.

Doelen najagen

Marjolein Stad: "Ik ben ontzettend blij dat ik het boekje heb gewonnen. Ik heb meegedaan aan de actie omdat ik als orthopedagoog veel werk met kinderen met dyslexie. Ik kan dit boek gebruiken bij de lessen die ik de kinderen geef. Bovendien vind ik de boodschap in het verhaal erg mooi...doelen najagen. Dat doen we ook in mijn lessen!"

Heel vaak voorlezen

Ook Elise Doelkahar-Til is blij met het winnen van het boekje. "Ik ben lerares op basisschool de Vier Winstreken en ga veel en vaak voorlezen uit dit boek.

Het boekje is wellicht wat moeilijk voor de jonge kinderen. Maar ik ga de woorden die ze niet kennen uitleggen, dat maakt het juist allemaal weer extra leerzaam", aldus Doelkahar-Til.

De Vier Winstreken

Tijdens de middag van de uitreiking las Nana Beetstra speciaal voor aan de kinderen van groepen 1 en 2 van de Vier Windstreken. De kinderen leken het verhaal over de meeuw te waarderen al werd er wel wat eerder gestopt met voorlezen dan gepland. Nana: "Het verhaal is voor de jongere kinderen misschien wat ingewikkeld." Lerares Doelkahar-Til vult aan: "Maar de boodschap van het verhaal is prachtig en treffend, daarom ga ik tijdens het voorlezen veel stukjes in mijn eigen woorden vertellen zodat ze er veel van opsteken!"

Boek hebben?

Wil je het boek Mia Meeuw aanschaffen? Het boek is verkrijgbaar bij Nimo, Kerkstraat Monnickendam voor 17,99 euro.