HV Kras/Volendam start met Old Stars Walking Handball.
HV Kras/Volendam start met Old Stars Walking Handball. (Foto: Aangeleverd )

Oldstars Walking Handball bij HV/Kras Volendam

VOLENDAM - HV KRAS/Volendam start als eerste handbalvereniging in Nederland met het organiseren van OldStars walking handball. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het Nationaal Ouderenfonds en zorgverzekeraar Menzis. Beide organisaties ondersteunen verenigingen bij het ontwikkelen van een ouderenvriendelijke sportomgeving. Het startschot van dit initiatief wordt gegeven op woensdag 17 april in sporthal Opperdam om 08.30 uur.

KRAS/Volendam en het Nationaal Ouderenfonds zetten zich met OldStars walking handball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen, moedigen sociale contacten aan en laten vergelijkbare verenigingen met een ander oog naar ouderen kijken.

Algemeen manager KRAS/Volendam Joost Ooms: ''Wij herkenden al langer dat er in de handbalsport een grote behoefte was naar sportieve activiteiten voor ouderen. Met onze pilot spelen wij hierop in. Door OldStars walking handball als nieuwe spelvorm op te zetten dragen wij bij aan het bevorderen van een actievere leefstijl voor deze doelgroep. Als het aan ons ligt bouwen we dit door tot een echte sport.''

Alle door het Nationaal Ouderenfonds aangepaste bewegingsvormen worden door OldStars' beweegstrateeg René Wormhoudt aan de verenigingen, spelbegeleiders en spelers geïntroduceerd met het Athletic Skills Model (ASM). Dit model dient als basis voor alle aangepaste spelvormen van OldStars. Landelijk projectleider Annema: "We zijn blij dat na het succes van OldStars walking football ook de start kunnen maken in andere takken van sport.