Cursus Insecten en Spinnen

PURMEREND - De Insecten en Spinnen werkgroep van IVN Waterland verzorgt 8 april, 6 mei en 3 juni een cursus over deze fascinerende diertjes. De eerste theorie-avond gaat over insecten in het algemeen. Tijdens de tweede avond gaat het over spinnen en de laatste avond gaat over de wilde bijen. In de cursus zitten ook twee excursies.

Er zijn meer soorten insecten op de wereld dan welke andere diersoort ook. Insecten zijn bijna overal te vinden, vooral in de eigen tuin. Insecten zijn belangrijk voor het bestuiven van bloemen; zonder insecten geen groenten en fruit. Daarbij dienen insecten als voedsel voor andere dieren en ook zijn ze leuk om naar te kijken.

Spinnen zorgen ervoor dat er niet teveel insecten komen. Iedereen kent de kruisspin die met een web insecten vangt. Toch zijn er meer manieren waarop spinnen op insecten jagen. En er zijn ook insecten die op spinnen jagen.

Locatie: IVN Waterland, tijd: van 20:00 tot 22:00 uur. Locatie volgt nog. Kosten: € 10,-. Voor leden en donateurs gratis. Aanmelden: www.ivn.nl/afdeling/waterland.