Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Pub Quiz bij de Harmonie in Edam

EDAM - De Harmonie in Edam heeft weer muzikaal moois op het programma staan. Op donderdag 26 september is er weer de Harmonie Pub Quiz. Op zondag 29 september volgt de Amuse Tour met daarna Ierse songs van Danny Guinan en Ed Veltrop. Vervolgens kan het bezoek op zondag 6 oktober om 17.00 uur genieten van Zanph- het Amsterdams Haven Lied.

In 2010 won Zänph in een bomvolle Melkweg de wedstrijd 'Schrijf het nieuwe havenlied voor Amsterdam. Voor Gerrit Versteeg, bassist en oprichter van Zänph, dé aanleiding om over te stappen op een geheel Nederlandstalig repertoire. En met succes. Goeie pop- rocksongs in de eigen taal. Veel optredens in kroegen en festivals waren het gevolg. Twee maal in het voorprogramma van de Dijk, enkele tv- en radio-optredens en de cd Ego konden aan de wapenfeiten van de band worden toegevoegd. In 2016 besloot gitarist Joost Piscaer zich toe te gaan leggen op de blues en in 2017 kondigde zanger Gerrit de Vries aan de band te willen verlaten om zich te kunnen focussen op zijn kunstprojecten. Op gitaar werd de door Dirk van de Horst van de Dizzy Mans Band geschoolde Marc de Haan aangetrokken. Zanger Patrick de Noord, voormalige frontman van Vlucht 13 en fan van Zänph, nam met zijn krachtige stem het stokje van Gerrit de Vries over. Vaak aangevuld met de stemmen van drummer Michel Wilms en toetsenist/gitarist Gilles Graafland.

Op donderdag 10 oktober vindt in de Harmonie Edam een van de presentaties plaats van de nieuwe cd van Philip Kroonenberg, "Some More Time" geheten, zijn debuutalbum voor het Excelsior Recordings label.De teksten van "Some More Time" zijn geschreven in de wachtkamers van ziekenhuizen, waar Philip zat te wachten, terwijl zijn vrouw behandeld werd voor een ernstige ziekte. De muziek ontstond thuis. Het heeft geleid tot Kroonenbergs meest persoonlijk plaat in zijn lange loopbaan. Samen met – onder anderen – zijn dochters, drummer Jeroen Kleijn en multimuzikant Reyer Zwart nam hij het album met producer Frans Hagenaars op in The New Studio Sound Enterprise in Amsterdam Noord.Bij het concert op deze donderdag de 10e oktober zorgen Jeroen Kleijn (drums) en Reyer Zwart (bas) voor de begeleiding.

De Harmonie, Voorhaven 94, Edam.