Fietsen langs allerlei objecten.
Fietsen langs allerlei objecten. (Foto: aangeleverd)

Fietsen met Gilde Purmerend

PURMEREND - Zoals bekend organiseert het Gilde historische stadswandelingen en architectenwandelingen. Nu zijn daar ook fietstochten in de omgeving van Purmerend bijgekomen, tochten met historische en natuurwetenschappelijke aspecten. Deze tochten worden gereden op elke laatste zondag van de maand.

De volgende fietstocht die op het programma staat vindt plaats ten zuidwesten van Purmerend, op zondag 30 juni. De tocht van ongeveer 26 km begint bij de Melkwegbrug in Purmerend. In het eerste deel van de tocht geven we een indruk van de planologie en van de variëteit aan bouwstijlen in de nieuwe wijk Weidevenne. Langs het Noordhollands Kanaal rijden we vervolgens naar Ilpendam, door het Ilperveld naar Den Ilp en daar slaan we rechtsaf naar Purmerland. Vervolgens gaan we via het Wormerpad en de Wormerdijk terug naar Purmerend. Bij de sluis eindigt de tocht. Het punt waar we elkaar ontmoeten is de VVV-museumshop in de Peperstraat.

In de zomermaanden staan verder de volgende tochten op het programma: zondag 28 juli fietstocht ten noordoosten van Purmerend (35 kilometer), zondag 25 augustus fietstocht langs de ringvaarten van Purmerend (33 kilometer).

Kinderen gratis

De start is steeds om 13.30 uur bij de VVV-museumshop aan de Peperstraat. Opgeven kan tot uiterlijk vrijdagochtend vóór de tocht bij de museumwinkel. Het telefoonnummer is 0299 20 70 22. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Deelname €3,50 per persoon. Kinderen gaan gratis mee.

Voor details kunt u zich wenden tot de VVV-museumshop of tot de coördinator van de fietstochten, tel. 0299 42 85 46.