Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

Scholing trainers: 'lastig gedrag bij sporters'

REGIO - Je hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt: Een sporter misdraagt zich tijdens training of wedstrijd zó dat andere sporters in jouw team balen, minder plezier beleven en misschien zelfs overwegen te stoppen. Dat zijn kritische momenten: Wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat iedereen plezier beleeft in jouw team? Die vraag wordt beantwoord in de scholing 'Sporters met gedragsproblematiek'. De scholing wordt op maandag 2 en 16 december aangeboden in de Omslag in Wormer door Team Sportservice Zaanstreek-Waterland in samenwerking met NOC*NSF.

In deze gratis scholing wordt het lastige gedrag van sporters behandeld waardoor andere sporters of jij als trainer minder plezier beleven. Bijvoorbeeld: niet luisteren, liegen, activiteiten van anderen verstoren, pesten en anderen de schuld geven van eigen fouten. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan ongewenst gedrag dat voortkomt uit erkende stoornissen als ADHD (concentratie- en aandachtsproblemen) of ASS (autisme). Ook wordt het omgaan van kinderen met faalangst behandeld.

Scholing

De scholing bestaat uit twee avonden (2 en 16 december) en een online module. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje tijdens de avonden. Na afloop van de scholing herken en begrijp je gedragingen die voortkomen uit gedragsstoornissen; kan je een sociaal veilig, positief en stimulerend sportklimaat creëren voor de kinderen die je traint; heb je geleerd effectief om te gaan met ongewenst gedrag; ben je gewend je eigen gedrag als trainer tijdens een wedstrijd of training te analyseren en weet je he je je gedrag, communicatie en training aan kan passen aan een sporter met gedragsproblematiek.

Praktische informatie

De scholing vindt plaats op maandag 2 en maandag 16 december van 19.00 tot 21.30 uur in de Omslag in Wormer (Faunastraat 68, 1531 WH, Wormer). De scholing is voor alle trainers, coaches en begeleiders van reguliere- en aangepaste sportverenigingen/groepen, combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches en andere belangstellenden. De scholing is volledig kosteloos. Aanmelden via https://www.academievoorsportkader.nl/bijeenkomsten/sportopleidingen/sporters-met-gedragsproblematiek-2019-wormer.

Info via rschouten@teamsportservice.nl of 287700.