Bezoek aan Waterlands Archief

PURMEREND - Kunstgenoten in Beweging organiseert donderdagochtend 28 maart bij Bibliotheek Purmerend een bezoek aan het Waterlands Archief, 'Geheugen van regio Waterland'. In 2019 bestaat het Waterlands Archief veertig jaar. Tijdens deze Kunstgenoten in Beweging krijgen deelnemers een uniek kijkje in depot van het Waterlands Archief.

Het archief is de bewaarplaats van de regio Waterland (Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland en Wormerland) en groeide van een eenmansbedrijf uit tot een middelgrote voorziening. Met archieven van: gemeenten, waterschappen, notarissen, kerken, verenigingen en particulieren. Natuurlijk met een kijkje achter de schermen en de mogelijkheid tot een rondleiding in het depot. De rondleiding start in de Bibliotheek en gaat binnendoor naar het naastgelegen Waterlands Archief.

Donderdagochtend-activiteit voor senioren

Kunstgenoten in Beweging organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als mooie tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of iets bijzonders te leren. Een compleet overzicht is te vinden via de website www.wherelant.nl.

Locatie: Start bij Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40, 10-12u. Kosten: € 5,-, contant. Mensen met een kleine beurs kunnen gratis deelnemen. Aanmelden: info@wherelant.nl of bel tel. 0299-434777.