Afbeelding
(Foto: Aangeleverd )

Determinatiemiddag in Warder

WARDER - De Archeologische Werkgroep Waterland en Historische Vereniging Warder houden zaterdagmiddag 25 mei een determinatiemiddag voor jong en oud. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden eigen bodemvondsten laten determineren door leden van de werkgroep in De Oude School van Warder.

Het doel van de determinatiemiddag is om archeologie te promoten en archeologische bodemvondsten uit Warder, Middelie, Hobrede, Axwijk, Kwadijk, Oosthuizen, Schardam, Oudendijk en Scharwoude nader te bekijken en meer zichtbaar te maken voor een breed publiek.

Interessante bodemvondsten

Velen weten van een object niet precies wat het voorstelt of hoe oud het eigenlijk is. Daarnaast kunnen er interessante bodemvondsten opduiken die het vermelden waard zijn of voor verdere determinatie in aanmerking komen. Bovendien is het voor de werkgroep een mooie gelegenheid om in contact te komen met de lokale inwoners, want zij zijn vaak goed op de hoogte van lokale bodemverstoringen waar scherven of andere bodemvondsten naar boven zijn gekomen. Tenslotte worden de meest opvallende bodemvondsten geregistreerd in de Waterlandse vondstendatabase, te vinden op de website archeologiewaterland.nl.

Samenwerkingen

De determinatiemiddag wordt gerealiseerd door samen te werken met lokale culturele instellingen en historische verenigingen om historie, geschiedenis en om archeologie lokaal in de belangstelling te zetten.