Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

Tot inzichten komen

MONNICKENDAM - Niet iedereen is nu met vakantie en ligt te luieren in een tent in Italiƫ of eet tapas in zonnig Spanje. Heel veel mensen zijn deze zomer gewoon thuis en zoals de mensen die lekker op vakantie zijn stress hebben, hebben alle zogeheten thuisblijvers dat net zo goed.

Problemen in de familiekring, op het werk, met rondtollende gedachten, met vrienden, met buren, met gezag, met ouderdom. Moeilijkheden die vaak niet zo heftig zijn dat men ervoor naar de plaatselijke dokter stapt, omdat die meestal maar tien minuten heeft om naar je te luisteren. Wie deze maanden eindelijk iets aan zijn problemen wil doen, kan zich wenden tot een betrouwbare buitenstaander om van gedachten te wisselen en om op nieuwe minder knellende en pijnlijke gedachten te komen. Een gesprek met een praktisch filosoof.

In Monnickendam is dat schilder, schrijver en praktisch filosoof Catharina Reynolds, die al enige jaren mensen op socratische manier vragen stelt, zodat men via haar werkwijze problemen die al tijdenlang zwaar op de maag liggen, heel anders, veel lichter gaat bekijken. Door vragen te stellen komt men tot ware kennis, tot inzichten. Het gaat in Reynolds' praktijk om een onbevangen gesprek, zonder vooroordelen, die echter wel leiden tot nieuwe gezichtspunten.

Meer informatie op weerwijzer.com.