Afbeelding
(Foto: )

Hittemelder

Was het de afgelopen weken nu zo warm? Of lag het aan de locatie... waar je op dat moment was? Nog een vraag: lag het er ook aan... aan wat je aan het doen was, bijvoorbeeld zware arbeid onder het felle zonlicht? Stond je misschien in de keuken - zo eentje waar geen airco was en met geen mogelijkheid een raam open kon? Misschien was je wel aan het eieren bakken voor het gehele zorgcentrum vol warme senioren, die een enorme trek hadden in een hartige hap. Zout en peper dus op de eieren, beetje verse majoraan erbij. Zou er iemand van de straat op het idee gekomen zijn om een kruipwedstrijd te houden... te houden in de kruipruimte van de huizen? De winnaar te belonen met een jaar gratis waterijs?


Ik denk dat niemand op die gedachte kwam, want anders was die strijd vast en zeker in de media gekomen. Er was wel een strijd... nou ja... een soort van een strijd: welke stad, plaats, dorp of gehucht zou dit jaar de heetste plek worden, behalve de Wallen in Amsterdam dan, die waren uitgesloten, en daarmee het aloude hitterecord verbreken? Het werd een spannende race. In Hollum op Ameland dachten ze een kans te maken, maar helaas. Het werd Gilze Rijen. In rijen stonden de toeristen in het centrum om te juichen toen de burgervader, of burgermoeder, kwam melden dat het raak was. Of was het Eindhoven? Nee, dat kan niet. Die verloor van Amsterdam, met een paar doelpunten verschil.


Waar was het nu ook alweer waar ze de kachel hadden laten branden? Door de hitte bevangen zeker. Geheel opgebrand de knop vergeten om te draaien. Goed voor het klimaat. Nu, wij hebben eindelijk een hittemelder laten aanleggen, aangesloten op de thermostaat. Zodra een dag van tevoren de thermostaat al iets aangeeft van: het wordt broeierig, krijgen we een signaal van de hittemelder. Werkt uitstekend en is een onmisbare domotica-schakel in huis.