Pepijn Gunneweg van The Ashton Brothers in The Great Wonder 5.
Pepijn Gunneweg van The Ashton Brothers in The Great Wonder 5. (Foto: Corne van der Stelt)

Voorverkoop podium de Purmaryn van start

PURMEREND – De jaarlijkse voorverkoop van theater de Purmaryn gaat vanaf 15 mei van start. Miep Boerkamp, directeur van het theater, heeft voor het nieuwe seizoen meer dan 200 avonden en matinees voor iedereen weten te boeken. Waaronder bekende namen en onbekende pareltjes.

Er zijn weer grote namen zoals Plien en Bianca, 3JS, Patty Brard, Ali B, Ton Kas, het Nationale Theater, De Verleiders, Isabelle Beernaert, Buurman en Buurman, Alex Klaasen, Frank Boeijen, Huub Stapel met een soort van vervolg op 'Mannen van mars…' en Pepijn Gunneweg van de Ashton Brothers.

Plien en Bianca, Ali B, Ton Kas, Huub Stapel e.a.

En ook beginnend talent zoals Mart Hillen, Clean Pete, Zoutmus, Dennis van Aarssen. Voor de youtube fans: Hehobros, Rundfunk, RUMAG. Grote toneelproducties als Hendrik Groen, Verliefd op Ibiza, Dangerous Liaisons, De Aanslag, Mijn man begrijpt me niet. Twee dinnershows Faulty Towers en het Dahl Diner.

Voor de liefhebbers van Hollandse muziek is ook genoeg in de aanbieding: 50 jaar café Bolle Jan, Martijn Fisher die Hazes zingt, Jan en Anny (voormalig BZN). En natuurlijk heerlijke swingende avonden en gezellige muzikale avonden met R&B Oldskool, Crazy pianos, Her Majesty, Grand Old Country.

Kerstvoorstelling

Sinds het Wintercircus is opgehouden te bestaan, moest De Purmaryn na 25 jaar de kersttraditie onderbreken. Dit jaar is er weer een invulling voor 1e Kerstdag gevonden in 'Släpstick', een feestelijke voorstelling voor de hele familie.

Combinatie toneel en muziek

Er is een duidelijke ontwikkeling waar te nemen in de combinatie toneel en muziek. Het is niet alleen toneel, het is geen musical, maar wat is het wel? Er komt een steeds groter aanbod toneel waarbij de muziek een grote rol speelt. Een voorstelling als Vietnam, over de tocht per boot vanuit Vietnam door een grote familie, of Goodbye Norma Jean over het leven van Marilyn Monroe zijn dergelijke veelbelovende toneelproducties waarbij muziek een belangrijke plek inneemt.

Theaterbezoek in de lift

Het theaterbezoek zit in de lift. Dit seizoen staat de kaartverkoop met meer dan 56.000 tickets voor de professionele voorstellingen weer hoger dan de afgelopen seizoenen. Ten opzichte van vorige seizoenen is dit een stijging van 8 - 10%. Bij een nagenoeg gelijkblijvend aanbod. (behalve in het verbouwingsseizoen 17-18).