Neem een kijkje bij de open tuinen in Monnickendam.
Neem een kijkje bij de open tuinen in Monnickendam. (Foto: Aangeleverd )

Open tuinendag en vaartocht Monnickendam

MONNICKENDAM - Samen met Kunst Kijken Monnickendam organiseert Stichting Promotie Waterland op zondag 26 mei weer een Open Tuinendag door Monnickendam, dit jaar in combinatie met een culturele vaartocht over de Pierebaan.

15 tuinen opengesteld

Zondag 26 mei 2019 zijn van 11.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Monnickendam een 15-tal particuliere tuinen opengesteld voor publiek. In elke tuin is iets extra's te beleven, zoals muziek, dans, een foto-expositie, een high tea, kunst enzovoort. Een unieke kans om een kijkje te nemen achter de vaak fraaie gevels en panden in de binnenstad.

Culturele vaartocht

Om een verbinding te maken met het nieuwe gedeelte van Monnickendam is er ook een culturele vaartocht georganiseerd naar de Pierebaan. Tijdens de vaartocht kunt u vanuit de boot genieten van diverse kunstuitingen, zoals muziek en een performance. De tuinen en hun locaties en de opstapplaats van de vaartocht worden duidelijk beschreven in een boekje, dat à €2 ,50 verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor, Zuideinde 2 en NIMO-boekhandel, Kerkstraat in Monnickendam en het VVV-kantoor op Marken, Havenbuurt 19c.

Genieten van muziek en kunst en high tea

Beperkt aantal plaatsen

De vaartocht duurt circa 1 uur en vertrekt elk half uur. Er zijn twee boten beschikbaar. Voor de vaartocht is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en geldt vol = vol.

Meer informatie

www.vvvwaterland.nl