De Monnik voor van Maanenberg

MONNICKENDAM - De heer Peter van Maanenberg heeft 5 juni uit uit handen van de voorzitter van de Vereniging Oud Monnickendam, de heer Koert Kraak, de prestigieuze prijs "De Monnik" in ontvangst mogen nemen voor zijn jarenlange inzet voor het cultuur historisch erfgoed in Monnickendam.

Peter deed dit voornamelijk door middel van zijn camerawerk voor de website 'Verhalen van Vroeger uit Monnickendam', waar 49 oud Monnickendammers hun historisch verhaal vertellen.

Tevens deed en doet hij veel camerawerk voor St. IJsschuiten Gouwzee, de Speeltoren en de laatste jaren ook voor de lokale omroep PIM. De prijs de Monnik bestaat uit een koperen beeldje gemaakt door Sylvia Bergvelt (Monnickendam) op een sokkel waarop een koperen plaatje de naam van de winnaar vermeldt.

De prijs is ontvangen door de Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam voor de restauratie van het pand Zuideinde 2, het Waterlandsmuseum de Speeltoren, praathuis de Stegh en Ds. Charles de Groot. Personen of instellingen kunnen bij de Ver Oud Monnickendam worden voorgedragen voor de prijs.