Arlan Files in de Harmonie

EDAM - Donderdag 17 oktober is Arlan Feiles, singer-songwriter en multi-instrumentalist uit New Jersey, vanaf 21.00 uur te zien in de Harmonie. Arlan Feiles bracht meerdere hooggewaardeerde albums uit en zijn songs zijn te horen in diverse tv-programma's en films, onder andere in de Oscarwinnende film 'Dallas Buyers Club'. Niet toevallig geeft laatstgenoemde film kritiek op de wantoestanden in de farmaceutische industrie, want naast muzikant is Arlan een fanatiek mensenrechtenactivist.

Zo schreef hij al een song over de North Dakota Pipeline. Ook zou je links kunnen horen naar Woody Guthrie , terwijl enkele van zijn andere songs je meer doen denken aan Randy Newman, Bob Dylan of The Band. Zo veelzijdig is Arlan Feiles, een muzikant met catchy liedjes en zowel roots, folk als soul in zijn stem. Hij speelt net zo makkelijk op gitaar, als op piano. Hij doet best wel wat denken aan John Fullbright maar met nog meer soul.

Op zijn nieuwe album dat 04 oktober verscheen is de thematiek ook weer die van Arlan Feiles de vredesactivist en bezorgde vader. Op What Kind Of World stelt hij de vraag wat willen we voor onze toekomst die we achterlaten voor onze kinderen (Arlan heeft er drie) en hoe kunnen we dat bereiken? Hoe fixen we een politiek verdeelde samenleving, hoe overbruggen we de steeds groter groeiende kloof tussen arm en rijk en hoe kunnen we de kwetsbare mensen in onze omgeving het beste beschermen. De songs op zijn nieuwe album tappen muzikaal uit diverse genres americana, soul, gospel, folk hoek en klinken stuk voor stuk warm en catchy alsof het allemaal classics zijn. Arlan's stem, gitaar en piano spel en zijn songs grijpen je echt bij de lurven en zijn aangrijpend mooi en live is hij een echte "Must See".