Jazzclub met Sorrindo BrasilJazz Ensemble

EDAM - Het Sorrindo BrasilJazz Ensemble staat zondag 24 maart in de Jazzclub Mahogany Hall. Dit ensemble bestaat uit veertien toegewijde, grotendeels amateur-musici in een bijzondere, gevarieerde bezetting.

Er is een klassiek strijkkwartet, een houtblazersgroep, een koperblazerssectie en een samba-kwartet. Deze samenstelling maakt dat Sorrindo kan klinken als een klassiek ensemble, een jazz bigband en een samba-orkest. De dynamiek gaat van fluisterzacht tot stevige power.
Sorrindo legt zich volledig toe op de muziek van Hermeto Pascoal die in Braziliƫ een grote nationale bekendheid heeft. Al sinds de jaren zestig schrijft hij met onovertroffen energie nieuwe muziek die hij ook zelf uitvoert met zijn groepen over de hele wereld. Hij promoot de uitvoering van zijn muziek door anderen, door het toegankelijk maken van zijn composities. Gerrit-Jan Binkhorst is muzikaal leider en arrangeur van Sorrindo. 'Sorrindo' is Portugees en betekent 'glimlachend'.

Locatie: Jazzclub Mahogany Hall, Zeevangszeedijk 7. Aanvang: 16.00 uur, zaal open: 15.00 uur. Toegangsprijs 5 euro. Meer informatie: www.mahoganyhall.nl.