Info-sessie ADHD bij vrouwen

REGIO – Ervaringsdeskundige Eveline Roux geeft 21 maart een info-sessie via Volksuniversiteit Zaanstreek, om vrouwen te informeren over ADHD.

Eveline: "De gevolgen van ADHD bij vrouwen worden onderschat. Het doet echt wat met je eigenwaarde als je denkt dat het je eigen schuld is als je faalt op school of in je werk. Of als je moeite hebt met het huishouden. Bewustwording over de gevolgen van ADHD bij vrouwen is cruciaal. Want pas als een vrouw wéét dat zij ADHD heeft, kan zij het in haar voordeel gebruiken."

Vrouwen kunnen ADHD-gerelateerde problemen jarenlang (on)bewust verbergen en compenseren, waardoor de diagnose gemist wordt. Ook is er niet voldoende kennis bij de vrouwen zelf. Eveline Roux geeft daarom een info-sessie voor vrouwen met ADHD en voor vrouwen die zich hierin herkennen. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

In twee uurtjes worden vrouwen bijgepraat over ADHD. Na deze sessie weten ze wat ADHD is, waarom ADHD bij vrouwen anders is dan bij mannen en hoe het zich uit bij vrouwen. Daarbij krijgen zij tips hoe zij ADHD in hun eigen voordeel kunnen gebruiken.

Eveline: "Pas op mijn zesendertigste kreeg ik de diagnose ADHD. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek. Ik was niet een onrustige jobhopper, die vaak ergens aan begon, maar het niet afmaakte. Ik was meer dan dat. Een aantal van mijn positieve kanten; 'recht door zee zijn' en 'out-of-the-box-denken' kon ik direct aan mijn ADHD linken. Doordat ik mijn gedrag beter kon plaatsen, accepteerde ik het ook van mezelf. Nu zie ik mijn ADHD als een voordeel!"
Locatie : FluXus, Hof van Zaenden 65, Zaandam. Aanvang: 19.15 uur. Kosten: 10 euro. Inschrijven: www.adhdbijvrouwen.nl/info-sessie.