Simone Honijk Band in kerk Beets

BEETS - De in Alkmaar wonende jazz zangeres Simone Honijk timmert al vele jaren vocaal aan de weg. Zondagmiddag 7 april speelt ze 'From this moment on' in de kerk van Beets.

Simone begon op jonge leeftijd met piano- en zanglessen, de stap naar voltijds musicus maakte ze echter pas na een andere loopbaan. Een ontmoeting in de VS met pianist Kenny Barron gaf haar net het vertrouwen wat ze nodig had om professioneel jazzzangeres te worden - in 2005 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam. In de jaren daarna gaf ze veel concerten op jazz podia, festivals, radio en TV en ook in theaters. Met pianist Berend van den Berg heeft ze een programma dat bestaat uit muziek en teksten van Steven Sondheim, bewerkt voor jazz kwartet. Het kwartet musiceert al lang samen en heeft een transparant geluid ontwikkeld, met veel vrijheid in het samenspel.

'From this moment on' is haar derde album. De cd bevat eigen composities en standards, de arrangementen zijn collectief uitgewerkt door de band. De eerste track 'Astronaut' is Simones debuut als componist.

Locatie: kerk van Beets, Beets 51,toegang € 15,00. Kaarten via de website te reserveren. Meer informatie: www.kerkbeets.nl.