Harry Schellevis
Harry Schellevis (Foto: aangeleverd)

Harry Schellevis stopt met stoffeerwinkel

ILPENDAM - "Ik begon al met dit werk, anderhalve maand voor mijn veertigste, ik heb er bijna vijftig jaar op zitten." Harry Schellevis stopt met zijn winkel, de Harry Schellevis Stoffeerderij, hij gaat het rustiger aan doen.

Over drie, vier jaar ga ik echt met pensioen. Tot die tijd werk ik alleen nog voor twee vaste klanten." Harry heeft zijn vaste klanten al gesproken en zijn situatie uitgelegd. Het heeft te maken met zijn versleten knieƫn en de versleten gewrichten in zijn vingers. "Een nieuwe heup kan je wel krijgen, maar met mijn vingers gaat dat niet. Ik werk mijn leven lang al met mijn handen, het is zwaar werk wat ik doe. Ik merk dat ik minder last heb als ik rustiger aan doe." Vandaar dat hij nu nog halve dagen werkt en zorgt dat hij op tijd stopt.

Na zijn pensioen gaat hij meer genieten van het leven, samen met zijn vrouw. Ze zijn steeds vaker te vinden in hun sta-caravan in Drenthe. Ook hebben ze kennissen in Frankrijk en Duitsland die ze regelmatig bezoeken. "Dan kom je nog eens ergens. En deze vakanties duren dan geen twee weken, maar twee maanden", vertelt hij enthousiast.

Er is veel gebeurt in de jaren dat hij meubels, en meer, stoffeert. "Ik kan er een boek over schrijven ..." Ook is er veel verandert. "De materialen waar je mee werkt, die zijn technisch vooruit gegaan. Door de veranderende techniek ben ik gestopt met autostoelen. De elektronica in zo'n stoel is veel te ingewikkeld."

Hij maakt nog wel decors in de televisiewereld. "Ik ben er ooit ingerold als nieuwe stoffeerder in het decorcentrum in Hilversum. Voor De Wereld Draait Door maakte hij alle meubels waarop je kan zitten. Wandpanelen, de zitmeubelen voor de artiesten van het Songfestival in de Oekraine, Wenen en Stockholm: allemaal van de hand van Harry. Zelfs nu is hij bezig met een nieuw decor voor een televisieprogramma, maar wat dat is, dat blijft nog even geheim.