Commissaris start scholen-programma

PROVINCIE - Met een gastles aan het Martinuscollege in Grootebroek gaf Arthur van Dijk, commissaris van de Koning, het startsein aan het scholenprogramma van de provincie Noord-Holland. Leerlingen leven zich tijdens de les 'Belastingbazen' in in de rol van de Provinciale Statenleden van Noord-Holland.

Met korte filmpjes en een online tool leren de scholieren hoe politiek werkt. Met elkaar bepalen de leerlingen het provinciebeleid en stellen ze vast hoe groot de rol van de provincie bij verschillende onderwerpen moet zijn. Moeten er geld vrijgemaakt worden voor duurzame energie, wat gebeurt er met het klimaat, waar worden woningen gebouwd en moet de bus ook 's nachts rijden?

Een medewerker van de provincie treedt op als gastdocent. Hij vertelt concreet over het werk van de provincie. De les vindt op school plaats en duurt ongeveer 75 tot 100 minuten.

Het gastlesprogramma 'Belastingbazen' is onderdeel van een breder programma 'Baas van Noord-Holland' dat de provincie Noord-Holland aan scholieren aanbiedt.

Meer informatie over het scholenprogramma 'Baas van Noord-Holland' en aanmelding is te vinden op de website van de provincie Noord-Holland, www.noord-holland.nl.