Bij Huis aan het water vindt een thema-bijeenkomst plaats over kanker en het mogelijke effect op de financiën.
Bij Huis aan het water vindt een thema-bijeenkomst plaats over kanker en het mogelijke effect op de financiën. (Foto: Aangeleverd )

Themabijeenkomst kanker

KATWOUDE - Als u de diagnose kanker krijgt, is werk waarschijnlijk niet het eerste waaraan u denkt. Toch kan het een belangrijke rol spelen tijdens uw ziekte of na de behandelingen. Aan het werk blijven of re-integreren kan goed zijn voor uw welbevinden en herstel.Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan.. Op 18 mei organiseert Huis aan het Water in Katwoude vanaf 09.30 uur een themabijeenkomst kanker en de mogelijke gevolgen op werk en financiën.

Gevolgen op werk financiën

Tijdens deze bijeenkomst geven zij een antwoord op vragen als: Kan ik gewoon doorwerken? Wat betekent dat voor mijn re-integratietraject? Wat zijn mijn rechten en plichten en die van mijn werkgever? Mag mijn werkgever mij ontslaan? Wat betekent dat voor mijn inkomen?

Thema's rondom re-integratie

Manuela Hoogstraaten, Register casemanager, bespreekt de thema's rondom re-integratie zoals de Wet Verbetering Poortwachter, het gesprek met de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige, het UWV en Sociale Zekerheid.
Marian Tol geeft informatie over de financiële gevolgen van (gedeeltelijk) stoppen met werken na kanker, over de mogelijkheid om pensioen en/of lijfrente eerder aan te spreken dan de pensioengerechtigde leeftijd en over levensverzekeringen en testamenten.

Werk na kanker

Verder vertelt Ingrid Boelhouwer over het onderzoek "Werk na kanker". Dit is een onderzoek naar de invloed van de late gevolgen van kanker en de behandeling van kanker op het werkvermogen. Ook de invloed van diverse andere factoren wordt onderzocht, zoals de regelmogelijkheden in het werk, de werkdruk, het gedrag van de leidinggevende of collega's en het vertrouwen in het eigen kunnen. Door dit onderzoek wordt duidelijk wat er nodig is, zodat mensen die kanker hebben gehad, kunnen blijven werken en werkvermogen behouden.

Ervaringen uitwisselen

Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Gelegenheid tot vragen stellen

Aanmelden

Iedereen is van harte welkom! Men kan zich aanmelden voor deze themabijeenkomst door een e-mail te sturen naar info@stichtinghuisaanhetwater.nl. Bellen kan ook via tel: 0299 742790.

Specifieke vraag

Heeft u een specifieke vraag over re-integratie of over financiën, geef deze bij aanmelding door.