Klipperbrik 'Morgenster' gearriveerd in Marken
Klipperbrik 'Morgenster' gearriveerd in Marken (Foto: PEP)

Klipperbrik 'Morgenster' op Marken

MARKEN - Klipperbrik 'Morgenster' is vrijdagmiddag gearriveerd op Marken. Onder begeleiding van de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van station Marken, werd het zeilschip veilig de haven ingeloodst.

Aan boord waren 34 Russische opvarenden en Tess Zondervan uit Marken. Zij heeft de afgelopen vier jaar gewerkt op de Klipperbrik.

De Protestantse Gemeente van Marken, heeft de volledige bemanning vrijdagmiddag uitgenodigd voor een bezoek in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt op Marken. Tijdens dit bezoek heeft Sebastiaan van der Pluijm de muzikale omlijsting verzorgd, door op het kerkorgel te spelen. Vervolgens werd er in gebouw 'Hoog' koffie/thee aangeboden aan de gasten van de 'Morgenster',

Na het bezoek aan de Grote Kerk was er tijd ingeruimd voor 'Open Schip'. Veel mensen hebben van die mogelijkheid gebruik gemaakt. De weersomstandigheden konden niet beter zijn, om op het zeilschip foto's te maken en een keer 'echt' achter het stuurrad van de Klipperbrik te poseren, voor bijvoorbeeld een nieuwe portretfoto op Facebook.

Zaterdagmorgen, rond de klok van tien en onder grote publiek belangstelling, heeft de 'Morgenster' de haven van Marken weer verlaten. Wederom onder begeleiding van de reddingboten van de KNRM van station Marken.

Vanaf Marken werd vervolgens koers gezet naar Zaandam.

Door Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

De bemanning van de Klipperbrik.
Klipperbrik 'Morgenster' arriveert op Marken