Voldane kinderen na een leuke Movak week.
Voldane kinderen na een leuke Movak week. (Foto: Tally Paezens)

Sprookje in Monnickendam!

MONNICKENDAM - Sprookje, dat was dit jaar het thema van de Movak (Monnickendam op vakantie). Het is elk jaar weer een feest om mee te mogen doen met de Movak, voor de kinderen, maar ook zeker voor de vele vrijwilligers!

Het huttendorp waar 80 kinderen een hut timmeren, mee kunnen doen aan vele activiteiten en waar ze een nacht mogen blijven slapen. Een geweldige weekend met als afsluiting een bonte avond.

De eerste dag wordt het geraamte van de hut gemaakt. De kinderen konden er lustig oplos zagen en timmeren. Het zorgt voor heel wat zweetdruppels, maar vooral veel pret. Het werd pas echt af toen het zeil eroverheen ging om de hutten waterdicht te maken.

Dinsdag hebben de kinderen een sportieve middag gehad met onder andere Suppen, kanoën, slagbal en booptcampen. Na de activiteiten konden de trotse ouders de hutten van de kinderen komen bekijken.

Op woensdagochtend waren alle kinderen weer paraat met hun spullen om een nacht in het huttendorp door te brengen. De speurtocht kon worden ingezet. 's Middags konden de kinderen genieten van een mega waterbaan in het Marijkeveld en 's avonds stond er patat met iets lekkers op het menu. Na het eten konden de kinderen kiezen uit knutselen, Marshmallows eten bij het kampvuur, oefenen voor de bonte avond en was er een verhalen verteller. Uiteraard kon het elk jaar terug kerende kamplied zingen bij het kampvuur, waarbij als laatste het favoriete lied "tandjes poetsen" gezongen wordt niet achterblijven. Daarna nog even lekker keten en uiteindelijk is het dan echt tijd om te gaan slapen!

De laatste ochtend werden de kinderen wakker gemaakt met het bekende lied "wakker worden" onder begeleiding van een aantal mannen met een gitaar. Na het ontbijt werden de hutten afgebroken en heeft iedereen gezellig gezwommen. De dag was nog niet voorbij, iedereen werd om 19.30 uur weer verwacht om de Movak 2019 af te sluiten met de bonte avond. Iedereen kan weer terugkijken op een mooie Movak.

Huttenbouwen tijdens de Movak.
Kinderen genieten van een geroosterde marshmallow bij het kampvuur.