In de stad zijn zo'n 150 nieuwe ligplaatsen, zoals hier bij de Sluisbrug.
In de stad zijn zo'n 150 nieuwe ligplaatsen, zoals hier bij de Sluisbrug. (Foto: Pim de Vries)

Zachtjes dobberen naar Purmerend

PURMEREND - Of je nou een joekel van een zeilboot hebt of een piepklein fluisterbootje waarin je heeeel zachtjes over de golven dobbert. Vanaf het water ziet de wereld er heel anders uit, dus ontdek de regio eens per boot, dat is echt een aanrader!

In Purmerend vind je zo'n 150 nieuwe ligplaatsen, verdeeld over de haven, de oever van de Where en het Noordhollands Kanaal. De kades zijn voorzien van elektriciteits- en waterpunten en bij de passantenkade zelfs een douche- en toiletunit. Bind je bootje vast of gooi het anker uit en je wandelt zo de stad in.

Op adem komen

Purmerend is hartstikke leuk en in de binnenstad stikt het van de oude pandjes en historische gevels. Het centrum is bezaaid met leuke lunchtentjes en cafés waar je na het varen even op adem komt. Je kunt je bezoek aan deze marktstad ook koppelen aan een evenement, want met ruim tweehonderd events per jaar is er in Purmerend altijd wel iets te beleven.

Zit je na afloop zelf vol leuke herinneringen, maar heb je geen druppel benzine meer? Tank dan bij het AVIA tankstation bij de Melkwegbrug zodat je niet de hele terugreis hoeft te roeien. Vertrekken vanuit Purmerend kan natuurlijk ook, want bij het viaduct van de A7 maak je gratis gebruik van de botenhelling. Via het sloepennetwerk vaar je zo de regio in.

Haal de folder bij het VVV of download de app en stel supereenvoudig een mooie route samen vol natuurschoon en bezienswaardigheden.

Bron: Bureau Toerisme Laag Holland