Konlnklijke onderscheiding voor Klaas-Jan Honingh
Konlnklijke onderscheiding voor Klaas-Jan Honingh (Foto: aangeleverd)

Lintje voor Klaas-Johan Honingh

ZUIDERWOUDE - Locoburgemeester Bas ten Have heeft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Honingh. De heer Honingh ontvangt deze onderscheiding voor o.a. zijn vele vrijwillige verdiensten en zijn verbindende rol voor het dorp Zuiderwoude. Deze bijzondere gebeurtenis vond plaats tijdens van het jaarlijkse drie dagen durende Oranjefeest.

De heer Honingh is vanaf 1993 vrijwilliger bij de Stichting Oranje Comité Zuiderwoude. Sinds 1998 is hij ook vrijwilliger bij Staatsbosbeheer Waterland. Hij zet zich in voor het onderhoud van de natuur en fungeert als gids en schipper voor natuurexcursies. Hij onderhoudt de excursieboot en was gedurende een aantal jaren de conciërge voor de werkschuur. Vanaf 2009 is hij voorzitter van de IJsvereniging Zuiderwoude. Indien er gebrek is aan natuurijs wordt er in samenwerking met andere ijsverenigingen, als alternatief, wandeltochten door de weilanden georganiseerd,

De heer Honingh is 27 jaar spelend lid en vrijwilliger bij het Fanfarecorps in Zuiderwoude. Hij verleent allerhande hand- en spandiensten, zoals het ophalen van oud papier. De opbrengsten komen ten goede aan het fanfarecorps.