Afbeelding
(Foto: aangeleverd )

Laatste visdag met veel vertier

MONNICKENDAM - Aanstaande vrijdag is alweer de laatste visdag van dit seizoen maar niet de minste. Veel belangstelling is er dit jaar voor het kinderplein waar de jeugdige bezoekers kunnen boetseren, klompjes schilderen, sjoelen, steltlopen en nog veel meer Oudhollandse kinderspelen.

Er is een poppenkastvoorstelling waar Jan Klaassen en Katrijn avonturen in Monnickendam beleven die ook voor volwassenen herkenbaar zijn. Natuurlijk ontbreekt ook de snoepkraam niet waar spekken, drop lolly's en nog veel meer snoepgoed uit grootmoeders tijd te koop is.

Kraampjes

Op het sfeervolle plein, waar toeristen toesnellen om de vers gerookte vis te proberen, staan deze week veel kramen met streekproducten: kaas, biologische wijnen, bier, poffertjes, allerlei soorten taarten en cakes, mosselen van de Rotary en uiteraard vis. Uit Marken de Marker Streekproducten en het museum met stoffen.

Traditie

Het muzikale deel komt van zeemanskoor "Onder Zeil" uit Schagen. Het is inmiddels traditie dat dit mannenkoor, dat onder leiding staat van dirigente Marianne, de reeks visdagen afsluit. Onder Zeil zingt liedjes over drank, vrouwen en het zware vissersleven.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding