De Broekergemeenschap

De Dorpsraad vergadert: 4 september; 2 okt; 6 november en 4 december 2019

Dorpsraad Broekergemeenschap

Vrijblijvende proeftraining SDOB mini's

Als uw kind geboren is in 2013 – 2014 (of net in 2015), dan mag hij of zij meedoen met voetbal!

Wilt u kijken of voetbal ook voor uw kind een leuke sport is? Kom dan naar de vrijblijvende proeftrainingen op vrijdag 30 augustus of 6 september om 16:00 uur. We spelen op het achterste kunstgrasveld. Deze uitnodiging geldt expliciet ook voor meisjes! Er zijn al heel veel enthousiaste, voetballende meiden bij onze club.

Meedoen? Stuur dan even een bericht aan Robert van Loon (coördinator Minipupillen SDOB) robertentessa@yahoo.co.uk en Pieter Roozenboom pieter@roozenboom.com.

Beheerder Draai33

In verband met de verhuizing van onze beheerder zoekt het Broeker wijksteunpunt Draai33 een nieuwe beheerder. Zou jij dat kunnen zijn? De beheerder heeft de volgende taken: de agenda van het wijksteunpunt beheren, nieuwe huurders wegwijs maken in Draai33, het sleutelbeheer en kleine klusjes uitvoeren, kortom, je bent de gastheer of gastvrouw van Draai33, daarin ondersteund door het bestuur van de Stichting. Je bent ca. 3 uur per week met het wijksteunpunt bezig. Deels vanaf locatie en deels vanuit huis. Een vrijwilligersvergoeding hoort bij de functie. Wie heeft hier zin in? We horen graag van je. Namens het bestuur Rini te Boekhorst 06-22697002 Marieke Maars 06-27552327

Cultuur in de Kerk - CatharinaStichting Zuiderwoude

Ieder jaar organiseert Cultuur in de Kerk - CatharinaStichting Zuiderwoude in samenwerking met de kerk zomertentoonstellingen van verschillende kunstenaars.

Tot en met 29 augustus staan de foto's van fotograaf C. Barton van Flymen centraal. In zijn veelzijdige oeuvre vallen vooral de markante portretfoto's op. De afgelopen decennia portretteerde hij honderden volkszangers, topsporters, politici, televisiesterren en andere prominenten. De kerk is dagelijks open van 12:00 tot 15:00 uur.

Golftoernooi Broekx open 2019

Voor de zevende keer wordt op de prachtige golfbaan Waterland Amsterdam een unieke, gezellige golfwedstrijd voor Broekers, oud Broekers en Waterlanders georganiseerd. Noteer dit sportief gezellig hoogtepunt voor de golfer in de Broeker gemeente in uw agenda. 25 augustus 20109; aanvang 11.30 uur prijsuitreiking rond 17.00 uur. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar Bert Jensen; jensen58@kpnmail.nl

Werk van Broeker kunstenaars in de kerk

Vanaf maandag 26 augustus t/m september exposeren twee kunstenaars uit ons dorp hun werk: schilder Anja Teunisse en fotograaf Peggy Saffrie. Peggy Saffrie vertelt verhalen met fotografische beelden, die vaak geplaatst zijn in de natuur. Ze maakt veel gebruik van symboliek. De Volgermeerpolder is één van haar favoriete openluchtstudio's. Anja Teunisse leeft een deel van het jaar in de Pyreneeën en wordt sterk geïnspireerd door de vormen, lijnen en kleuren, licht en ruimte van het berglandschap. Ze schildert met verf of natuurlijke pigmenten. De Broeker Kerk is een ontmoetingsplek voor iedereen. Behalve voor de expositie kun je er ook terecht voor een moment van rust, voor de tafel met tweedehands boeken of voor verse koffie en thee, patisserie en drankjes. Openingstijden van de kerk: zondag/maandag 13.00 tot 16.00 uur; overige dagen 10.00 tot 16.00 uur.

Dorpsfeest Zuiderwoude

Op 30 augustus t/m 1 september vindt in Zuiderwoude het jaarlijkse dorpsfeest plaats. Dit jaar staat het feest in het teken van "Superhelden". We trappen dit jaar af met de kindermiddag voor alle kinderen van "De Overhaal". Het traditionele kegelen en katknuppelen staan vervolgens weer op het programma, afgesloten met een spetterend optreden van DJ Alex. Traditioneel vieren wij ons dorpsfeest op of rondom de verjaardag van Koningin Wilhelmina (31 augustus). Daarom organiseren wij dit jaar voor het eerst een vrijmarkt op zaterdag 31 augustus van 10.00 tot 14.00 uur. Tijdens de vrijmarkt kunt u genieten van koffie met taart van "Heel Zuiderwoude bakt". De zaterdagmiddag staat in het teken van actieve teamspelen. 's Avonds sluiten we af in een dorpshuis met een spetterend feest. Op zondag verzorgt Ds. Charlotte Kremer weer een mooie openlucht kerkdienst en sluiten we af met een gezamenlijk brunch in het dorpshuis. U bent allen van harte welkom.

Workshop Heel je leven fit

Zaterdagochtend 31 augustus 10.00 uur en dinsdagavond 3 september 20.00 uur geeft diëtist Suzanne Vonk in de Bolder de workshop Heel je leven fit - Voedingstips voor 60+. In de workshop worden vragen beantwoord als: Wat is een goede voeding voor 60+? Waarom heb ik meer eiwitten nodig en in welke voedingsmiddelen zitten veel eiwitten? Heb ik voedingssupplementen nodig? De kosten zijn €15. Voor deelnemers aan de fittest voor 60+ van zaterdag 27 juli is de workshop gratis. Aanmelden voor 1 van de 2 dagen kan via suzanne@gezondmetsuus.nl of via 06-81447986. Kijk voor meer informatie op www.gezondmetsuus.nl

Yoga voor kinderen

Op 7 september rollen we de yogamatjes weer uit op de Hellingweg 8-10 te Broek. Jullie kinderen zijn dan van harte welkom om yoga te beoefenen, te ontspannen, naar binnen te keren, diep na te denken, lekker te tekenen, en gezellig een kop thee te drinken na afloop. Er zijn 4 groepen:

van 18.00 tot 19.15 uur: yoga (8+)

van 16.30 tot 17.45 uur: yoga en filosofie (10+)

van 19.15 tot 20.30 uur: yoga en meditatie (8+)

van 15.30 tot 16.30 uur: cursus intuitief tekenen (6+)

Inschrijven kan tot 24 augustus via www.despiritueleschool.nl. Twijfel je over de te volgen cursus, neem dan gerust contact met me op (Angela: 06-51616234).

Kinderfestival

Zaterdag 14 september van 15:00 tot 17:00 uur houden de protestantse kerken van Broek in Waterland, Holysloot & Ransdorp, Ilpendam & Watergang, Marken, Monnickendam, Zuiderwoude & Uitdam en Zunderdorp een festival voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd. Bij en in het Jeugdgebouw van Zunderdorp. Denk aan theater, spelletjes, schminken, knutselen en springkussen. Voor de kinderen limonade, poffertjes, pannenkoeken en voor de ouders en grootouders is er een terras met een hapje en een drankje. De toegang is gratis, er zal een bus staan voor een vrijwillige bijdrage. Voor meer info: dekerkenvierenfeest@gmail.com

Inzameling voor de voedselbank

Zaterdag 14 september 2019 in de kerk van Broek. De kerk is open van 11.00 tot 13.00 uur

Wat kunt u meenemen? Houdbare verpakte artikelen zijn heel erg welkom. U kunt denken aan pasta, rijst, de bijbehorende sausen, blikken vlees of vis, potten groente.

Soep, koffie, thee, koek,k douchespullen en tandpasta. De mensen uit onze regio die afhankelijk zijn van de Voedselbank rekenen weer op u!

Wilt u de voedselbank ondersteunen met een gift, dat kan op rekening van: Stichting Purmerendse Voedselbank NL13RABO0120354608.

De Diaconie van de Protestante Gemeente en de Raad van Kerken van Broek in Waterland.