Tv opname Nederland zingt in Grote Kerk Edam.
Tv opname Nederland zingt in Grote Kerk Edam. (Foto: Aangeleverd )

Tv-opname in Grote Kerk Edam

EDAM - In de Sint Nicolaaskerk (Grote Kerk) in Edam vindt woensdag 15 mei een televisieopname plaats van het EO-programma Nederland Zingt. Zangeres Joke Buis verleent haar medewerking aan de avond, net als mannenkoor De Gouwestem en The Martin Mans Formation (beide onder leiding van Martin Mans) en Young Ladies Choir Hadassah (onder leiding van Ria van der Noort). Het evenement duurt van 19.30 tot 22.00 uur en wordt gepresenteerd door Mirjam Bouwman en Henk van Steeg. De toegang is gratis; vooraf reserveren is verplicht.

"Samen zingen is het belangrijkste ingrediënt van de tv-opname", vertelt eindredacteur Albert-Jan Schol. "Ook hebben we een mooie mix qua muzikanten. Zo mogen we genieten van optredens van Joke Buis en haar band, die oude gezangen en liederen in een nieuw jasje hebben gestoken, én hebben we drie koren van hoog niveau. Het belooft een prachtige avond te worden!"

Aanmelden

Iedereen uit Edam en daarbuiten is van harte welkom om mee te zingen. Schol: "Of je nu jong of oud bent, vaak een kerk bezoekt of bijna nooit. Door samen te zingen, kunnen we gezamenlijk ons geloof uiten." Aanmelden voor de Nederland Zingt-avond kan via de website nederlandzingt.nl. Bezoekers ontvangen bij de ingang een programmaboekje. Vanaf 18.30 uur zijn de deuren open; het programma begint om 19.30 uur.

Dwars door Nederland

De makers van Nederland Zingt trekken elk jaar dwars door Nederland om opnames te maken in de mooiste kerken van het land. De beelden die in Edam worden opgenomen, zullen op diverse momenten te zien zijn in de uitzendingen van Nederland Zingt en Nederland Zingt op Zondag op NPO 2. De eerste uitzending vanuit Edam staat gepland op zaterdag 25 mei.

Christelijke community

Ook heeft Nederland Zingt een app voor de telefoon en tablet; deze app maakt het mogelijk om de muziek uit het programma op elk moment en overal te beluisteren. Nederland Zingt, iedere zaterdagavond om 18.45 uur op NPO 2.
Nederland Zingt op Zondag, iedere zondagmorgen om 09.05 uur op NPO 2.