The Favourite speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk van het begin van de achttiende eeuw.
The Favourite speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk van het begin van de achttiende eeuw. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het overzicht van de films voor de komende dagen op het doek van Filmhuis Purmerend. Deze worden vertoond in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11.

Op zaterdag 16 en dinsdagmiddag 19 maart The Favourite van Yorgos Lanthimos, Ierland/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten, 2018, 120'.

In Engeland, begin achttiende eeuw, zit de broze koningin Anne (Olivia Colman) op de troon. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill (Rachel Weisz), de hertogin van Marlborough. Lady Sarah regeert in Annes plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor haar slechte gezondheid en haar woede-uitbarstingen.

Prijzen

Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs nicht Abigail (Emma Stone). De film won een Oscar en een Golden Globe voor de rol van Olivia Colman, en maar liefst 7 zogeheten Bafta Awards.

Op zondagmiddag 17 maart Un Tango Más van German Kral, Duitsland/Argentinië/Italië, 2015, 85'.

In Un Tango Más vertellen María en Juan hun levensverhaal aan een groep jonge tangodansers en choreografen uit Buenos Aires, die de mooiste, aangrijpendste en meest dramatische momenten uit het leven van María en Juan omzetten in prachtige tango-choreografieën.

Gratis workshop

Na afloop van deze film om 17:00 uur een gratis workshop, en in de avond van 19:00 tot 22:00 uur een TANGO SALON, waarvoor een toegangsprijs van € 7,00 wordt gevraagd.

Op dinsdagavond 19 maart Girl van Lukas Dhont, België/Nederland, 2018, 109'.

Girl was in mei de grote ontdekking van het Filmfestival van Cannes, deze debuutfilm van de Belg Lukas Dhont sleepte liefst 4 prijzen in de wacht. Lara loopt op haar tenen, zowel letterlijk als figuurlijk. De 15-jarige ballerina werd geboren in een jongenslichaam, waarin zij zich gevangen voelt.

Passend lijf

Terwijl zij er voor vecht om zich op spitzen te manifesteren als danstalent, begint dit transgendermeisje ook aan het medische proces dat er voor moet zorgen dat haar lijf straks past bij wie zij is.

De avondvoorstellingen beginnen om 20.30 uur, de middagvoorstellingen om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,-).

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl Hier tref je ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.