Carola Groot en Monique Spliet van RSWP zijn ingenomen met het bedrag voor het filmproject.
Carola Groot en Monique Spliet van RSWP zijn ingenomen met het bedrag voor het filmproject. (Foto: aangeleverd)

Project BuurtBLIK krijgt cheque van ING

PURMEREND - Op het kantoor van ING Purmerend kregen Carola Groot en Monique Spliet van RSWP (WonenPlus) voor het project BuurtBLIK een cheque van € 1.500,-, aangeboden.

BuurtBLIK, waarbij senioren worden gemotiveerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten ter bestrijding van eenzaamheid, was genomineerd uit de vele aanmeldingen voor 'Help Nederland Vooruit', een initiatief van de bank om lokale initiatieven, die er zijn om andere mensen te helpen, te ondersteunen.

Het betreft een filmproject voor en door senioren, waarbij senioren in 2-tallen, met iPad en microfoon, op pad gaat om activiteiten voor senioren te bezoeken. Op deze manier brengen zij door middel van film en interview leuke en gezellige activiteiten in beeld. Een soort 'Uit-agenda' voor senioren. "Wij hopen door het vertonen van de film senioren te enthousiasmeren om actief deel te nemen aan activiteiten om zo hun sociale leven gezelliger te maken. RSWP draagt actief bij om senioren over de drempel te tillen door de inzet van vele professionele vrijwilligers", aldus Carola Groot.

De première van de film, die bestaat uit een compilatie van alle gefilmde activiteiten, is op 27 september in theater De Purmaryn. Vervolgens is de film te zien op meerdere locaties in Purmerend. Monique Spliet: "RSWP wil alle mensen bedanken die op ons fantastische project hebben gestemd".

Voor meer informatie kijk op de facebookpagina of neem contact op met het servicepunt van RSWP Purmerend via 0299 42 63 64.