Karin Dompeling en Marianne Bresijn zijn al weken in touw om bij alle ondernemers cadeaus los te peuteren voor het evenement Mode & Meer. Met succes!
Karin Dompeling en Marianne Bresijn zijn al weken in touw om bij alle ondernemers cadeaus los te peuteren voor het evenement Mode & Meer. Met succes! (Foto: Han Giskes)

Binnenstad toont komend weekend paasbest gezicht

PURMEREND - Zaterdag 13 en zondag 14 april presenteert de binnenstad zich op z'n paasbest. Onder de algemene noemer Paasbest worden dit weekend diverse activiteiten op touw gezet. Met het museumweekend, de streekmarkt, Mode & Meer, stadswandelingen en Smaakmakend als meest in het oog springend.

Er waait sinds enkele weken een andere wind door de evenementenkalender van Purmerend. De reden is dat ten aanzien van Citymarketing afscheid is genomen van het Amsterdamse Bureau Bührs. Daarvoor in de plaats mag het Purmerendse bureau De Creatieve Hoek het destijds zelf gemaakte startdocument een vervolg geven. Men is momenteel druk doende aan een rondje langs de velden, om uiteindelijk de definitieve strategie te bepalen.

Een strategie waarin samenwerking en clustering als rode draad de voornaamste routing moet bepalen. Wat inmiddels wel duidelijk is dat de slogan 'Purmerend Waterlands Goed' wordt verruild voor 'Waterlands Goed'. Wat het Paasbest-evenement van komend weekend betreft vallen zeven activiteiten onder dezelfde paraplu. Het gevolg is dat de binnenstad twee dagen lang een langgerekt lint van evenementen is.

Zie verder pagina 9