Van Kuik blijft raadslid SP

PURMEREND - Ruben van Kuik blijft raadslid namens de SP. Daartoe besloot hij naar aanleiding van een gesprek met de leden. Toen vader en zoon Buskoop hadden besloten om met hun zetels uit de partij de stappen, ontstond er onduidelijkheid over wat de vervolgstappen van Van Kuik zouden zijn.

"Toen ik het hoorde heb ik er eigenlijk geen moment aan getwijfeld. Naar mijn mening is een zetel niet van jezelf maar van de mensen die je vertegenwoordigt, de mensen die op je partij hebben gestemd. De leden van onze afdeling hebben jarenlang keihard gewerkt om klaar te zijn om mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en tijdens de campagne hebben ze hard gestreden voor de kandidaten."

Samen in gesprek

Van Kuik is van mening dat als er een onderling geschil is, je hierover samen in gesprek gaat. "Er met zetels vandoor gaan en proberen zoveel mogelijk schade aan te richten, bijvoorbeeld door de Facebookpagina te kapen en te verwijderen is gewoon ronduit fout."

Hij vindt het jammer dat het zo is gegaan. "Natuurlijk is dit doodzonde, maar het is zoals het is. Ik wens vader en zoon Buskoop succes met hun nieuwe partij. Wij gaan nu gewoon verder met het vertegenwoordigen van onze kiezers", aldus Ruben van Kuik tot slot.