De belangstelling was groot in de voormalige showroom van Zijp.
De belangstelling was groot in de voormalige showroom van Zijp. (Foto: Han Giskes)

Project De Looiers in de verkoop

PURMEREND - Afgelopen zaterdag was de start van de verkoop van de 36 appartementen en 4 penthouses van het project De Looiers. Het was heel druk in de voormalige garage van Zijp.

Direct naast de historische stad Purmerend langs de Where realiseert Linden Groep een uniek woonproject: De Looiers. Twee ranke stijlvolle woongebouwen met 36 appartementen en 4 riante penthouses met 44 overdekte parkeerplaatsen. Elke woning is zo ontworpen dat er volop zicht is op het water en/of het bruisende centrum van Purmerend.

De Looiers biedt straks 36 luxe appartementen en 4 riante penthouses. Alle woningen zijn direct gelegen aan het water en op loopafstand van de historische binnenstad van Purmerend. U heeft de keuze uit stijlvolle en duurzame woningen in diverse woonoppervlakten en variaties, van alle gemakken voorzien.

De Looiers is wonen op een bijzondere plek vol historie. Op de stadsplattegrond uit 1698 staat hier een molen op een bolwerk. Ten zuiden van dit bolwerk stond in het verleden de Purmerpoort, één van de vijf stadspoorten van Purmerend.

De gebouwen verschillen in hoogte, maar zijn wel familie van elkaar en vormen een ensemble.

Moderne architectuur

De architectuur van de torens is modern met een klassieke opbouw met robuuste rood/paarse bakstenen gevels, waardoor er verwantschap ontstaat met de jaren 30-bebouwing aan de overzijde langs de Purmersteenweg. De woningen worden ook opgetrokken uit rode baksteen met rode pannendaken.

Meer informatie

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Sopar Makelaars aan de Nieuwstraat in Purmerend.