Fragment uit Le Mépris van Jean-Luc Godard.
Fragment uit Le Mépris van Jean-Luc Godard. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het overzicht van de films voor de komende dagen op het doek van Filmhuis Purmerend. Deze worden vertoond in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11.

Vrijdag 12 april Le Mépris van Jean-Luc Godard, Frankrijk/Italië, 1963, 103'.

Deze klassieker wordt gedraaid in het kader van 'Visies op film: culturele filmlezingen'; een samenwerking van Filmhuis Purmerend en Cultuurhuis Wherelant.

Godard volgt elk pijnlijk detail van een tragische liefde in ontbinding tussen een filmscenarist en zijn vrouw, die steeds meer minachting voor hem is gaan voelen.

Zaterdag 13 april Roma van regisseur Alfonso Cuarón, Mexico/Verenigde Staten, 2018, 135'.

De Mexicaanse regisseur en Oscarwinnaar Alfonso Cuarón maakt met deze film de meest levensechte en fijnbesnaarde, menselijke film van zijn carrière.

Op dinsdagmiddag en -avond 16 april Cold War van Pawel Pawlikowski, Polen/Verenigd Koninkrijk / Frankrijk, 2018, 88'.

De Koude Oorlog was een periode van gewapende vrede tussen de communistische en de kapitalistische wereld in de tweede helft van de 20e eeuw. Het kapitalistische westerse blok werd geleid door de Verenigde Staten. De communisten stonden voornamelijk onder leiding van de Sovjet-Unie, of waren verbonden met communistisch China.

De middagvoorstellingem starten altijd om 13.30 uur, de avondvoorstellingen beginnen om 20.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,-).

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl