Een van de werken is getiteld Ruimdenkend.
Een van de werken is getiteld Ruimdenkend. (Foto: aangeleverd)

Expositie Bart Berkhout

PURMEREND - De nieuwe expositie van het werk van Bart Berkhout, een kunstenaar met een beperking, vindt 5 juli om 13.00 uur plaats in de Kerkhofgalerie en beeldentuin Overweersepolderdijk, Purmerend. Jantine Geels, hoofd speciale doelgroepen van Cultuurhuis Wherelant, en Fleur Bolink, cliëntondersteuner en trajectbegeleidster bij REAKT, openen de tentoonstelling.

Bart Berkhout (1955) werd in 2015 ziek en raakte arbeidsongeschikt. Hij kwam bij REAKT terecht waar hij kon doen wat hij fijn vond: mozaïek, schilderen en tekenen. Vanuit REAKT werd hem de mogelijkheid geboden bij Cultuurhuis Wherelant deel te nemen aan het Inloop Atelier, waarna hij een tweejarig traject in mocht: het Coachingsatelier. Als afsluiting organiseert Bart nu zelfstandig zijn eigen expositie in de kapel.

De expositie in de kapel op de uit 1875 daterende begraafplaats aan de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend is te bezoeken 5 tot en met 14 juli van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur, de tuin, een rustpunt in Purmerend dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis en de kapel is rolstoeltoegankelijk.

Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl en volg ons op Facebook via Stichtingkerkhofoverweersepolderdijk. Hartelijk welkom!