Mantelzorger (13) wint Walibi-tickets

PURMEREND - Vandaag reikt wethouder Harry Rotgans twee entreetickets voor Walibi uit aan de jonge mantelzorger Gabriella Bom (13 jaar) uit Purmerend. Zij kookt gezonde maaltijden voor haar eenzame opa, omdat hij anders ongezond eet of naar de snackbar gaat.

Gabriella heeft de tickets gewonnen door zich te laten registreren als jonge mantelzorger tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger (3 tot en met 9 juni). In die week heeft de Regionale Stichting Wonen Plus samen met Clup Welzijn en de gemeente geflyerd op scholen, om meer bewustzijn en aandacht te creƫren voor deze groep.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 25 jaar die zorgen voor een zieke, thuis of in zijn/haar omgeving. Gabriella kookt gezonde maaltijden voor haar eenzame opa, omdat hij anders ongezond eet of naar de snackbar gaat.

In totaal heeft de Week van de Jonge Mantelzorger gezorgd voor 12 nieuwe aanmeldingen. Mantelzorgregisseur Katinka de Lang-Ronde is tevreden met dit aantal: "We zijn blij dat we deze groep hulp kunnen aanbieden, op welke manier dan ook. Dat kan in de vorm van een gesprek, ontspannende activiteiten of iemand die de zorg voor een paar uurtjes overneemt."