Bestuur en vrijwilligers kijken terug op een geweldige dag.
Bestuur en vrijwilligers kijken terug op een geweldige dag. (Foto: aangeleverd)

Poortersfeesten opnieuw overtreffende trap

PURMEREND - En opnieuw was sprake van de overtreffende trap! De GOUDEN editie heeft bewezen toch weer mooier en spectaculairder te zijn. Duizenden Purmerenders en buitenpoorters genoten afgelopen zondagmiddag van de 11e editie. "Hier staat een diktevreden voorzitter", waren de woorden van Hans Glandorf na afloop.

Vanaf de start tot en met de muzikale afsluiter van Stedelijk Orkest en Alberto Nicolay, vond in de binnenstad een aaneenschakeling plaats van circusacts, straattheater, jeugdvermaak, (kinder)koren en - heel uniek - de drie Purmerendse orkesten Kunst Na Arbeid, Crescendo en Stedelijk Orkest. De gezelschappen wisselden elkaar op Koemarkt af. Voor 'Stedelijk' was er een extra feestelijk toetje gereserveerd. De formatie begeleidde zanger Alberto Nicolay tijdens de afsluiter.

De geboekte straatartiesten, circusacts en 'maffe figuren', waaronder het winkelende echtpaar, Jarno de Parno in zijn mobiele badkuip, Nautilus, Miep en Hagenaar Leipe Leo, verzamelden zich voor de opening door burgemeester Don Bijl en Poortersfeesten-voorzitter Hans Glandorf op de ramvolle Kaasmarkt. Na het openingswoord en de mededeling dat de mannelijke helft van de stadsreuzen Bram en Bregje tijdens het verplaatsen een nekhernia had opgelopen, gingen de kleurrijke steltenlopers van Circus Parade de stoet voor richting Koemarkt.

De artiesten bezorgden het duizendkoppige publiek veel vermaak en lachsalvo's. Maar minstens zo belangrijk was de inbreng van optredens van gezelschappen en talentvolle mensen uit Purmerend, Beemster en omliggende gemeenten. Zoals het optreden van de kinderen van NKT, de genoemde orkesten, het zangduo Jasmijn en Tessa en de koren 't Bonte Levenslied, The Classics, Popmusicalkoor, het koor van operettevereniging P&O en rockkoor Let's Rock. Ook op het Waagplein kon er geen mens extra bij.

Hans Glandorf: "Alles verliep gladjes, er is geen onvertogen woord gevallen en iedereen die ik heb gesproken, heeft genoten. Ook de burgemeester was zeer content. En ik deel graag een groot compliment uit aan de enthousiaste medebestuursleden en alle vrijwilligers. "Er is vakwerk geleverd. We gaan nu eerst evalueren en ons eens rustig beraden over de volgende editie."

Voor een foto-collage verwijzen we u naar pagina 5.