Afbeelding

Eenakterfestival in Stamhuis

PURMEREND - Zaterdag 15 juni wordt een memorabele dag voor cultureel Purmerend. Op die dag vindt in het Stamhuis het allereerste eenakterfestival van Purmerend plaats.

Het Purmerends Palet, het samenwerkingsverband tussen de zeven toneelverenigingen die de stad rijk is, nam samen met het bestuur van het Stamhuis het initiatief om dit prachtige project op te starten.

Voor €5,- kunt u een voorstelling bijwonen en voor €7,50 heeft u een passe-partout voor de hele dag.

Het programma is als volgt: Om 15.00 uur Aladdin door Leo XIII. Tekst en regie Martin Roffel. Spel: Nico Peek, Alex Bartels, José van der Linden, Monique Stalenhoef, Joop Oudshoorn, Christa Nijman, Manon van Amsterdam, Rachel Bartels, Irma Timmerman en Carin van der Meer. De voorstelling is geschikt voor kinderen en volwassenen. Om 16.15 Een Paradijs door Tetra. Tekst Peter van Straaten, regie Servaes Nelissen en spel door Tonny van der Veen. Om 17.00 Dit is Ongehoord op het festival door Pontivocaal Puik. Na de pauze is om 20.00 Het Verloren Schaap door Puik. Tekst Hans Jager, regie Vincent Albers en spel van Hans Jager.

Om 20.40 Barry door Purmerender Stadstoneel. Tekst Jibbe Willems, regie Peter Zuurveld en Vincent Albers en het spel komt van Marc Bart. Rond 21.30 Groeten uit het voorportaal door Tetra. Tekst en regie is van Jurgen Walch, het spel van Ellen de Koning en Truus Appelman. Tenslotte om 22.15 Het meisje uit de provincie door Leo XIII. Regie Martin Roffel, spel Anne Roffel.