Een ara.
Een ara. (Foto: Pixabay | Couleur)

Forza! wil harde aanpak van huisdierendumpers

HAARLEMMERMEER - De fractie van Forza! heeft het college van B&W vragen gesteld over huisdieren die door hun eigenaren worden achtergelaten. De partij wil een harde aanpak van deze 'dierendumpers'.

Afgelopen weken stonden er berichten in de landelijke media over gedumpte huisdieren, tot afschuw van Forza! raadslid Jordy Schaap. Hij wil weten hoeveel huisdieren er dit jaar en vorig jaar in Haarlemmermeer zijn achtergelaten en in hoeveel gevallen de dierenbaasjes zijn gevonden én gestraft. Ook vraagt Forza! het college of zij vindt dat het opsporen van de eigenaren van achtergelaten huisdieren hoog genoeg op de prioriteitenlijst staat.

Schaap vraagt het college te kijken naar de mogelijkheden om de eigenaren van deze dieren, los van de reguliere straf, ook gemeentelijke sancties op te leggen. Schaap: ''Het gebeurt nog altijd dat huisdieren worden gedumpt en achtergelaten door eigenaren die te belazerd zijn om voor ze te zorgen of ze naar het asiel te brengen. In het Verenigd Koninkrijk is het gangbaar om een levenslang zelfstandig houdverbod af te geven voor mensen die denken dat het okee is om op een dergelijke schofterige en harteloze wijze met dieren om te gaan. Ik zou graag zien dat dit ook hier in de gemeente mogelijk wordt''.

De brief met schriftelijke vragen van Forza! staat op:

rodi.nl/regio/haarlemmermeer

Forza! raadslid Jordy Schaap.