Medewerkers huishouding gezocht

REGIO - Er is veel behoefte aan huishoudelijke ondersteuning bij ouderen thuis.

Henny werkt al 12 jaar als medewerker huishoudelijk ondersteuning bij Kennemerhart. Zij is één van de tweehonderd huishoudelijke medewerkers van Kennemerhart dat zo'n 1200 thuiswonende cliënten in Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer ondersteunt. "In de praktijk is dat veel meer dan alleen schoonmaken", vertelt Henny. "We hebben aandacht voor eenzaamheid, brengen gezelligheid, kunnen cliënten attenderen op een ontmoetingscentrum en bij een 'niet pluis-gevoel' signaleren we dit. We vormen een belangrijke spil in het welzijn van de cliënt. We zorgen er op die manier voor dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen."

Voor Kennemerhart is het een uitdaging om aan de grote vraag medewerkers huishouding te voldoen. Er wordt veel zwart gewerkt in deze branche. Vaak vergeet men dat een vaste aanstelling juist veel voordelen heeft. Je hoeft niks te regelen, krijgt een rooster, vakantiegeld, bij ziekte word je doorbetaald, je bent verzekerd én je bent een belangrijke schakel in de ouderenzorg.

En als je hulp nodig hebt, is er een groot vangnet, want er staat altijd iemand achter je. Vooral ook voor jongeren vanaf 18 jaar is het werken als huishoudelijke hulp geschikt. Voor studenten die een medische opleiding doen of leren voor maatschappelijk werk, staat het goed op hun CV.

Als medewerker huishoudelijke ondersteuning bij Kennemerhart werken? Solliciteer dan via:

werkenbijkennemerhart.nl