Audicien François Nicolle controleert het hoortoestel van topmodel Kim Feenstra.
Audicien François Nicolle controleert het hoortoestel van topmodel Kim Feenstra. (Foto: Aangeleverd)

Hoortoestellen als persoonlijke fitnesstrainer

ALKMAAR - De afgelopen jaren hebben hoortoestellen een ware transformatie ondergaan. Ooit waren het apparaten uitsluitend voor slechthorenden. Nu zijn het interactieve multifunctionele toestellen die zelfs fungeren als fitnesstrainer. Of als stappenteller en hartslagmeter. Audicien François Nicolle uit Alkmaar bezocht in Amerika de toonaangevende fabrikant Starkey en maakte kennis met de nieuwste hoortechniek.

François was onder de indruk toen hij een presentatie bijwoonde van het nieuwste hoortoestel van Starkey: Livio AI. "Het eerste hoortoestel waarin kunstmatige intelligentie is toegepast. De drager wordt door zijn eigen hoortoestel proactief benaderd om te werken aan zijn gezondheid. Een multifunctioneel apparaat. De ingebouwde sensoren kunnen zelfs een val signaleren en alarm slaan bij contactpersonen. En natuurlijk bevat dit toestel de nieuwste hoortechniek. Het biedt de beste luistereigenschappen, zelfs in een rumoerige omgeving."

Deze ontwikkelingen trokken ook de aandacht van het programma 'Dokters van morgen' van AVRO-TROS. In de uitzending van 29 oktober (NPO1, 21.25 uur) interviewt presentatrice Antoinette Hertsenberg topmodel Kim Feenstra en fashion fotograaf Michael Graste over hun ervaringen met Starkey. De opnamen waren bij François Nicolle in Amsterdam. De uitzending is te via 'Uitzending gemist'.

Starkey VIP-dagen

"Dit moeten mijn cliënten ook ervaren!" Dat was het eerste wat François in Amerika dacht. Daarom verzorgt François Nicolle Hoortoestellen met Starkey speciale VIP-dagen in de vestigingen Alkmaar en Amsterdam. Van 29 oktober t/m 29 november zijn experts van Starkey aanwezig om de unieke mogelijkheden van de Livio AI hoortoestellen te demonstreren. Een afspraak maken voor één van deze dagen kan via 072-5208244.