Veel jongeren kiezen voor werken en leren in de zorg- en welzijnssector.
Veel jongeren kiezen voor werken en leren in de zorg- en welzijnssector. (Foto: Aangeleverd)

Meer studenten combineren werken en leren op het Nova College

REGIO - Het aantal studenten dat op het Nova College een mbo opleiding volgt in de bbl (werken en leren) is in het schooljaar 2018-2019 bijna 18 procent gestegen.

Een significante stijging, zeker vergeleken met het aantal bol-studenten (leren en stage) dat steeg van 2905 naar 2932 (0,9 procent). De groei loopt parallel met de groei van de werkgelegenheid. Zeker jongeren die een mbo opleiding volgen in de techniek of de zorg komen snel aan het werk. Niet alleen gediplomeerden, ook tijdens de opleiding bieden werkgevers de studenten al graag een (leer)arbeidsovereenkomst.

De grootste toename aan bbl techniekstudenten vond al eerder plaats: 27,6 procent 2 jaar geleden en 5,8 procent vorig jaar. De overgrote stijging aan bbl studenten wordt vooral veroorzaakt door het groeiend aantal studenten dat kiest voor werken en leren in de zorg- en welzijnssector: 62,7 procent.

Het aantal techniekstudenten dat een opleiding in de bol (leren en werken) volgt, is toegenomen met bijna 6 procent.

De groei van het aantal werkende studenten lijkt dit schooljaar door te zetten. Die aanmeldingen lopen nog, cijfers komen eind dit schooljaar.