Logo Nieuw Unicum.
Logo Nieuw Unicum. (Foto: Aangeleverd)

MS Expertisecentrum Nieuw Unicum maakt het verschil

REGIO - Marjan Hoppenbrouwer (46) maakte de overstap van de ouderenzorg naar Nieuw Unicum. Ze werkt hier nu als verzorgende. En dat doet zij met heel veel plezier.

Maak kennis met een bijzondere tak van de zorg

Marjan: "Ik heb bijna 30 jaar in de ouderenzorg gewerkt en ben blij dat ik anderhalf jaar geleden de overstap gemaakt heb. Heerlijk om weer nieuwe dingen te leren. Niet alleen op het gebied van verpleegtechnische vaardigheden, maar ook over ziektebeelden als MS en niet-aangeboren hersenletsel. In de ouderenzorg stond ik eigenlijk al jaren stil. Je gaat hier ook op een andere manier met de bewoners om. Ze staan nog volop in het leven, nemen zelf hun beslissingen en wij ondersteunen waar nodig. Het gaat steeds om dezelfde bewoners en omdat je langdurig met elkaar omgaat, leer je elkaar goed kennen. Het zijn voor mij waardevolle contacten; een aantal bewoners is van mijn leeftijd."

Maatwerk in de zorg

"Ik werk in een fijn team", vervolgt Marjan. "We werken voor en met elkaar en samen zorgen we er dagelijks voor dat de bewoners van onze afdeling op tijd aan hun dag kunnen beginnen. Daarnaast begeleid ik ze naar afspraken met behandelaars en heb ik contacten met mantelzorgers en familie. Nieuw Unicum is een expertisecentrum op het gebied van MS. Het verloop van deze ziekte is voor iedereen anders, we leveren echt maatwerk in de zorg. Daarom zijn de scholingen ook zo prettig: ik heb echt inzicht in de ziekte gekregen."

Kom 4 september langs

Ben jij ook verzorgende en wil je eens bij Nieuw Unicum komen kijken? Dat kan op woensdag 4 september van 13.00 tot 18.00 uur. Dan kun je een rondleiding krijgen, vragen stellen aan medewerkers over het werk, opleidingen en doorgroeimogelijkheden. Er is kinderopvang.

Meer weten? Kijk op www.werken-bij-nieuwunicum.nl/vacature-verzorgende.

Heb je vragen, mail naar personeelszaken@nieuwunicum.nl of bel 023-5761108.

Nieuw Unicum
Zandvoortselaan 165
2042 XK Zandvoort

Marjan Hoppenbrouwer (links) en Anneke Ratsema.