HAP wil meer weten over sluiting van massagesalons Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER - De fractie van HAP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College met betrekking tot de sluiting van zes massagesalons in Haarlemmermeer.

De fractie van HAP heeft via een brief van de burgemeester, en ook via de pers, vernomen dat er in Haarlemmermeer zes massagesalons zijn gesloten nadat een mystery guest illegale activiteiten heeft waargenomen. Ook maakte de fractie hieruit op, dat de gegevens van één salon zijn doorgegeven aan de AVIM.

Vragen

HAP heeft daarom een aantal vragen die zij voorlegt aan het college. De fractie wil weten hoeveel massagesalons Haarlemmermeer telt. Ook vraagt de fractie of het college kan bevestigen of er inderdaad sprake was van vrouwenhandel of gedwongen prostitutie in één van de salons. HAP wil weten of er in dat geval hulp of zorg is geregeld voor de vrouwen die daar onvrijwillig zaten. Daarnaast wil de fractie weten of er nog een andere aanleiding was om deze massagesalons te sluiten, of er sprake was van een vermoeden van (andere) illegale praktijken.

Tot slot wil HAP weten of de massagesalons over drie maanden, de periode dat ze door burgemeester Marianne Schuurmans gesloten zijn, hun deuren weer mogen openen.