Glaucoom vragenuur en druppelinstructie

Glaucoom vragenuur en druppelinstructie

HOOFDDORP - De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten verzorgt één keer in de drie maanden een vragenuur en oogdruppel-instructie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp aan de Spaarnepoort.

Tijdens dit vragenuur zijn leden van de vereniging aanwezig. Wie meer wil weten over de oogaandoening Glaucoom, kan vragen stellen. Ook wordt uitleg gegeven over hoe de ogen het best gedruppeld kunnen worden. Het volgende vraaguur is woensdag 4 september van 13.00 tot 15.30 uur. Aanmelden bij de polikliniek oogheelkunde, 023-2240120, waar ook het vragenuur plaatsvindt (route 26).

Glaucoom is een oogziekte die kan leiden tot blindheid. Daarom is het belangrijk om na het 40ste jaar regelmatig de ogen te laten controleren. Want van glaucoom merken de meesten heel lang niets. Het zicht is scherp en lezen is geen probleem. Maar langzaamaan ontstaan blinde vlekken. Bij een vergevorderd glaucoom is het alsof u door een buis kijkt. Met een goede behandeling kan de ziekte worden gestopt of vertraagd. Glaucoom kan worden behandeld met laser, oogdruppels of een operatie.

www.spaarnegasthuis.nl