Wethouder Mieke Booy opent het mobiliteitspunt RegioRijder in Hoofddorp.
Wethouder Mieke Booy opent het mobiliteitspunt RegioRijder in Hoofddorp. (Foto: Twitter: @Clompie)

Opening mobiliteitspunt in Spaarne Gasthuis Hoofddorp

HOOFDDORP - Ziekenhuisbezoekers kunnen sinds 22 augustus vanuit het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp sneller naar huis met RegioRijder. De Vervoercentrale heeft namelijk samen met het Spaarne Gasthuis en de deelnemende gemeenten een zuil in de hal geplaatst waarop reizigers eenvoudig en snel hun rit naar huis kunnen boeken.

Mobiliteitspunt in Spaarne Gasthuis Hoofddorp

Het gaat om mensen met een indicatie voor Wmo-taxivervoer. Deze inwoners hebben een 'RegioRijder-pas', waarmee zij bij de zuil in een paar stappen een taxirit naar huis kunnen reserveren.

Donderdag 22 augustus opende wethouder Mieke Booij het mobiliteitspunt in de centrale hal officieel. Wethouder Booij: "Ik ben blij met het mobiliteitspunt. Mensen moesten voorheen een uur van tevoren een taxirit aanvragen. Daarna zat men te wachten totdat de taxi kwam. Het gaf ook onbegrip, omdat een taxi die mensen naar het ziekenhuis bracht, niet meteen weer mensen vanuit het ziekenhuis naar huis bracht. Dat is nu veranderd. Daarbij werkt de zuil super simpel met de RegioRijder pas. Mensen kunnen op een scherm zien wanneer de taxi komt. Echt een winstpunt voor de inwoners die afhankelijk zijn van deze service. Het eerste punt is nu geplaatst in Hoofddorp; Haarlem Noord en Haarlem Zuid van het Spaarne Gasthuis volgen binnenkort."

www.regiorijder.nl

Mensen met regiorijder-pas kunnen via het servicepunt eenvoudig de rit naar huis boeken.