Uitslag poll 'Boerkaverbod'

Op de poll 'Moet de gemeente handhaven op het doorvoeren van het boerkaverbod door instellingen en instanties?' stemden 73 lezers. Van hen koos 62 voor 'Handhaven'.

Diverse volgers reageerden:

Aaldert Vdwaal: "Gewoon de wet handhaven. Deze mensen weten het en provoceren."

Lily de Vries: "Wet=wet betekent simpelweg handhaven, toch? Als ik door rood rijd of op n stoep parkeer, krijg ik n bekeuring, want de wet zegt: rood stoplicht stoppen en niét op stoep parkeren. Dus: handhaven dat verbod op alle gezichtsbedekkende kleding."

Ineke de Jongh: "De wet handhaven, die is er niet voor niks! Gezichtsbedekking past niet in ons vrije Nederland!"

René Polanus (volledige reactie op FB): "Het heeft niets met betutteling te maken; er zijn nu nog relatief weinig burqa- en niqabdraagsters in NL; over een paar jaar zijn het er een paar duizend meer. Een bevolking kan alleen vreedzaam met elkaar blijven leven als er integratie is en er geen parallelle samenlevingen ontstaan die later ook nog eens met elkaar gaan concurreren. Neemt niet weg, dat handhaving moeilijk is, gezien de vele conflicteringen met andere wettelijke voorschriften. Bovendien, als je een enorm handhavingscapaciteitsgebrek hebt, moet je niet aan nóg meer voorschriften beginnen, die om handhaving schreeuwen en die óók niet kunnen krijgen."